събота

Ще продължа още малко темата с торбичките. Всъщност в момента не се сещам за друга по-лесна замяна, която можем да направим в ежедневието си. Добре, отново защо?

- Както Криси каза - финансовия стимул. Ще продължа мисълта, която ми подаде тя - може за всяка полиетиленова торбичка, която няма да купите (обикновено струват м/у 10 и 30 ст. ) да слагате някъде (не-пластмасова касичка е чудесен вариант) тези пари, така, ако имате търпение, след време може да се учудите от постигнатото.
- Опитайте да сметнете колко от ужасните торбички използвате без да е толкова необходимо за ден-седмица-месец-година? А за един среднодълъг човешки живот? Обикновено любезните продавачи в магазина искат да ни бъде удобно и слагат всичко в торбички. На мен обаче не ми е никак удобно, когато се прибирам с няколко и трябва да жонглирам, за да мога успешно да вляза вкъщи (знаете-ключове, обувки и т.н.).
- Да не забравя - страшно са удобни на рамо - тежестта олеква. :)) Освен това платнените дръжки може да регулирате според личните предпочитания.
бонус:
- Зеленото е на мода, нали знаете, omg
- Има много красиви модели:)

4 коментара:

Boriana Boeva каза...

Но всяко едно нещо от хранителния магазин, което е в торбичката има найлонова опаковка от по-плътен материал. И така всеки продукт е опакован в нещо което е 10 пъти по-тежко от торбичката. И се оказва, че съдържанието е 100 пъти по-найлоново от торбичката. Какво да се направи за тези опаковки?

diana n. каза...

Здравейте:)
Далеч съм от мисълта да призовавам хората да подбират всяка една стока по опаковката или да избягват фанатично опаковани с найлон храни и т.н. Но мисля, че e елементарно поне да си ги слагат в платнени торбички и в рамките на един човешки живот така биха спестили на всички ни боклук. Тук искам да публично да похваля за един избор от вчера, свързан с това, но ще го направя скоро в следващия си пост и ще изложа мнението си малко по-подробно по темата за опаковките на храните.

Boriana Boeva каза...

Допълнително могат да избират продуктите с най-малко опаковки. Например бисквити само в целофанена опаковка, а не две опаковки - найлон и картонена кутия. И т.н. Така може и производителите да се сетят да намалят опаковките.

diana n. каза...

Ами да, аз правя това, но повечето хора, ако не са готови още за тази елементарна заменка с гадните торбички, няма никога да го направят. Обаче постепенно се получава от само себе си, започват да виждат колко е просто да избират бързо по-доброто решение, нали? Точно затова и много се зарадвах онзи ден, когато Ж. го направи.:)