събота

Три

Всъщност не става и дума да носим на ръце всички покупки и да пълним джобове до пръсване и т.н. (макар че аз често го правя в почивките през работни дни, най-малкото от магазина ме дели един мост и няколко етажа, какво толкова). Става дума за това да не се използват такива торбички за нещо, което може да си сложим в чантата (мъжете в някои от 4-5-6-те си джоба);

всяка отделна покупка в отделен магазин да не е и в отделна чанта; (от колко книжарници, аптеки, магазини за дрехи и бельо можем да излезем без поредната полиетиленова птица/медуза/боклук)

да не изхвърляме празни торбички, може да ги оползотворим по-късно, съхранението им не изисква много място;

и има още за какво да се сетим.. но ни се спи, толкова много ни се спии. (хм, тук буквално, спи ми се)

Просто да променим малко навиците при пазаруване, нищо повече. Както писах в номер 2 за торбичките - това може да значи - по-евтино, по-удобно, по-красиво, разбира се - и nature friendly. И е толкова елементарно.

Нещо важно - похвала за Жоро - използва платнената торбичка, която му подарих и онзи ден специално обърна внимание да вземе яйца в картонена опаковка, вместо пластмаса, както и за всички други подобни неща, за които не знам.:))

Да, просто нови навици, лесно и хубаво.


4 коментара:

Анонимен каза...

Не знаех, че имаш такъв великолепен блог, но сега вече знам :)))

diana n. каза...

За удобство е най-вече май. Всъщност първия блог беше нещо съвсем различно и разбрах, че това нещо блог-а не мога да го отглеждам. Сега пак някакъв опит с по-различна идея. Дано се окаже полезен.:)

Unknown каза...

Много интересни факти си събрала тук... Иначе може да разгледаш и въпроса с пелените за многократна употреба (на мен доста време ми отне да разнищя въпроса, но в момента определено съм щастлива, че гледам еко бебе)... Пустите памперси се разграждат за по 500г. парчето, а са къде - къде повече найлон от торбичките.

diana n. каза...

:) Най-интересните и полезни предстоят, това е сигурно. Непременно ще проследя и тази памперсова нишка. Скоро моя приятелка роди и ще се радвам да споделя с нея всичко подобно хубаво свързано с отглеждането!