петък

green tea


Зеления чай ми стана също от любимите, откакто си взех този в металните кутиики на Twinings. Ето накратко за него: 'Има силно прочистващо действие и се счита за противоотрова. Той се използва за премахване на страничните ефекти от лечение с антибиотици, при работа във вредна среда, при употреба на никотин и алкохол. Чаят има антивирусни, бактерицидни и противовъзпалителни свойства, поради което се счита за естествен природен антибиотик. Използва се профилактично при кариес и за заздравяване на зъбния емайл, премахва лошия дъх. Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти.
Благодарение на високите стойности на съдържащите се в зеленият чай полифеноли той може да ускори с 50% прочистването на свободните радикали от тялото. Това подобрява състоянието на редица органи, стимулира системата за детоксикация на черния дроб и намалява риска от злокачествени заболявания на белите дробове, гърдата, стомаха, дебелото черво, простатата и панкреаса.'

Всъюност предишните изброени разстения/билки за чай си взимам от аптеката, цената е съвсем приемлива и става вкусно и полезно, отново:)

Няма коментари: